Meer informatie?

 

Heeft u vragen over de behandeling van depressie met rTMS of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 024 750 35 07. U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 9 tot 12.30u. Daarnaast kunt u ook het contactformulier invullen en versturen of de voicemail inspreken.  Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Aanmelden en procedure

 

Voor een aanmelding kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw huisarts of psychiater nodig.

 

Bij de eerste aanmelding wordt een intakegesprek en een QEEG-onderzoek ingepland. Dit proberen wij bij voorkeur op dezelfde dag te laten plaatsvinden.  De intake en het QEEG onderzoek duren ieder ongeveer 1,5 uur (samen ongeveer 3 uur).

 

Op de dag van het QEEG onderzoek wordt gevraagd om u aan bepaalde richtlijnen te houden. Deze richtlijnen vindt u onder stap 2.

 

Wanneer de resultaten van het QEEG onderzoek door ons beoordeeld zijn, wordt er binnen twee weken contact met u opgenomen om aan te geven of u in aanmerking komt voor de rTMS behandeling. Indien u in behandeling kunt komen en u bovenaan de eventuele wachtlijst staat,  nemen we weer contact met u op om de behandeldata te plannen*.

 

Voor rTMS is de behandelfrequentie en continuïteit van de behandeling van belang. Wij adviseren om minimaal 2 a 3 behandelingen per week te plannen in een periode van 4-6 weken. U kunt een aantal weken vooruit plannen zodat u zeker weet dat u op de gewenste tijd ingepland bent.

 

Bij aanvang en na elke 5 behandelingen wordt er een BDI scorelijst afgenomen. Deze vragenlijst is een meting van de vooruitgang van de behandeling.

 

Voor informatie over onze tarieven zie ook het kopje tarieven in het menu.

 

*In sommige gevallen is het van belang om voor behandeling een rapportbespreking in te plannen. Dit wordt in rekening gebracht als een regulier ‘eerstelijns consult’. Over het algemeen is dit bij de behandeling met rTMS niet nodig omdat wij daarbij het QEEG-onderzoek alleen nodig hebben voor het bepalen van het behandelprotocol en uit veiligheidsoverwegingen (zie FAQ).