Toegepast hersenonderzoek naar ADHD, Depressie en slaap

 
 

Onderzoeksinstituut Brainclinics is in 2001 opgericht als onafhankelijk onderzoeksinstituut, gespecialiseerd in onderzoek naar psychiatrische stoornissen door middel van toegepast hersenonderzoek (QEEG, ERP's), chronobiologie en slaap, Research Domain Criteria (RDoC), welke kennis moet helpen een toekomst van gepersonaliseerde geneeskunde in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie te realiseren. Brainclinics is verder gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van neuromodulatie technieken zoals neurofeedback bij de behandeling van ADHD en magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressie en OCD.

 

Onder dezelfde naam werd in 2006 Psychologie Praktijk Bainclinics opgericht. In deze kliniek werden nieuwe innovatieve behandelingen (neuromodulatietechnieken) ontwikkeld en gevalideerd zoals rTMS (hersenstimulatie) bij de behandeling van depressie (sinds 2006), OCD en Neurofeedback bij de behandeling van ADHD. In 2015 werd deze kliniek overgenomen door de neuroCare Group en de hier ontwikkelde protocollen en assessments vormen de basis voor alle neuroCare Clinics wereldwijd en meer informatie is te vinden op de neuroCare website .

 


Voor de website van Psychologenpraktijk Brainclinics / neuroCare voor rTMS therapie (breinstimulatie) bij depressie, neurofeedback behandeling bij ADHD klik hier.


 

Om u van passende informatie te voorzien, kunt u kiezen uit onderstaande opties (zie ook tabbladen bovenaan deze pagina):
 

 

Onderzoeksinstituut Brainclinics: ADHD, Depressie, Chronobiologie, Neuromodulatie, Personalized Medicine Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Bent u op zoek naar meer wetenschappelijke achtergrondinformatie over neuromodulatie technieken zoals rTMS of Neurofeedback of kwantitatief EEG (QEEG), of wilt u meer weten over onze lopende wetenschappelijke onderzoeken (iSPOT bij ADHD of depressie of slaaponderzoek), kijk dan bij ons onderzoeksinsituut

 

EEG producten en supplies, disposable elektroden, neurofeedback apparatuur EEG support en neurosupplies

Zoekt u, als professional, advies en support over apparatuur, producten of supplies voor uw QEEG/EEG lab, rTMS of neurofeedback, kijk dan bij EEG Support en Neurosupplies
 

Brainclinics Community: Artikelen, presentaties en power points Community

In de Brainclinics Community kunt u zich registreren om daarmee toegang te krijgen tot de vele wetenschappelijke publicaties, powerpoints en andere inhoudelijke informatie van Brainclinics.

 

 Opleiding voor u als professional

Bent u, als professional, op zoek naar scholing op het gebied van neurofeedback, rTMS, QEEG of slaap en chronobiologie, kijk dan bij ons opleidingsinstituut Brainclinics Education / neuroCademy

  

 

Het Brainclinics research-team op het Biological Psychiatry congres in New York (2018), van links naar rechts: Nikita van der Vinne, Hanneke van Dijk, Sebastian Olbrich, Martijn Arns, Madelon Vollebregt, Noralie Krepel & Tabitha Iseger.

 

 


U kunt ons ook volgen op Twitter @Brainclinics

 

 

BRAINCLINICS NEUROCARE NIEUWS

 

Vacature: Public Outreach en grafische vormgeving
31-10-2018
Als aanvulling op het onderzoeksteam van Brainclinics zoeken we een geschikte kandidaat voor public outreach, communicatie en grafische vormgeving t.b.v. de visualisatie en communicatie van wetenschappelijke resultaten, die ons kan helpen onze bekendheid te vergroten en kan ondersteunen bij het ontwikkelen van interactieve boeken, lesmaterialen en een nieuwe website.


Hersenactiviteit voorspelt effect van Ritalin bij ADHD
30-06-2018
Nijmegen, 3 juli 2018 - Vandaag zijn de resultaten van het grote multicenter iSPOT-A onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift European Neuropsychopharmacology, waaruit blijkt dat hersenactiviteit kan helpen bij het voorspellen van de respons op Ritalin bij mannelijke adolescenten met ADHD. Daarnaast toonde deze studie duidelijk genderverschillen in hersenactiviteit aan, waarbij hersenactiviteit alleen Ritalin-respons voorspelde bij jongens en niet bij meisjes met ADHD. Er werden geen verschillen in hersenactiviteit gevonden tussen kinderen met en zonder ADHD, wat de waarde van hersenimaging in prognose in plaats van diagnose verder onderstreept.


 

Google+