Psychologenpraktijk Brainclinics Nijmegen (ADHD, Depressie, slaapproblemen)

 

Sinds 2001 biedt Brainclinics deskundige en persoonlijke eerstelijns hulpverlening aan kinderen en volwassenen met psychische, trauma- en slaapklachten (chronische slaapproblemen, insomnie), alsmede kinderen en volwassenen met concentratie/aandachtsproblemen. Door jaren lange behandel- en onderzoekservaring op het gebied van depressie en ADHD, worden we nationaal én internationaal ondertussen gezien als een gespecialiseerd en innovatief behandelcentrum met grensverleggende behandelmethoden zoals bv. rTMS.

 

De volgende behandelmethoden worden toegepast binnen Brainclinics: 

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Een therapievorm voor kinderen en volwassenen  waarbij gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk aangetoonde effectieve methodes om de emotionele en/of gedragsproblemen zo goed mogelijk en duurzaam te reduceren.
  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR): Een methode die kan worden ingezet indien er sprake is van traumatische ervaringen bij kinderen of volwassenen
  • rTMS bij depressie: Een bewezen effectieve behandelmethode bij de behandeling van depressie die wij al sinds 2006 toepassen, waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetische hersenstimulatie. rTMS wordt vaak gecombineerd met cognitieve en gesprekstherapie. Recent wordt rTMS ook toegepast bij de Obsessieve Compulsieve Stoornis (OCS).
  • Neurofeedback bij ADHD / ADD: Een bewezen effectieve behandelmethode bij de behandeling van ADHD / ADD (concentratie/aandachtsproblemen) en slaapproblemen waarbij door training van hersenactiviteit de klachten afnemen. Neurofeedback wordt vaak gecombineerd met cognitieve therapie.
  • Slaap-adviestrajecten: Ter preventie van bijvoorbeeld concentratie-, stemmingsproblemen, angst en spanning en druk gedrag als gevolg van een langdurig opgebouwd slaaptekort.
  • Kinder- en Jeugdhulpverlening.

  

Onderstaande video geeft u een indruk van de verschillende behandelmethoden bij Brainclinics.

Psychologenpraktijk Brainclinics werkt in een prettige, kleinschalige setting in Nijmegen. De behandelingen bij Brainclinics worden uitgevoerd door gekwalificeerde psychologen en orthopedagogen die aangesloten zijn bij professionele beroepsverenigingen. In deze sectie vindt u informatie over de specifieke behandelingen, ervaringen van cliënten en veelgestelde vragen. Ook vindt u hier de wetenschappelijke achtergrond en praktische informatie over de verschillende behandelvormen.

 

Onze behandelingen beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt samen met u bekeken welke behandelmethode het best aansluit bij uw klachten of die van uw kind.

 

Voor meer informatie over de behandeltarieven zie ook het tarievenoverzicht of neem contact met ons op.

 

Professionele behandeling

 

In onze praktijk zijn de therapeuten academisch opgeleid in verschillende disciplines van de psychologie en orthopedagogiek, aangevuld met opleidingen en cursussen in (cognitieve) gedragstherapie, neurofeedback en rTMS. De therapeuten volgen met regelmaat cursussen voor het up-to-date houden van hun kennis van huidige en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Brainclinics werkt in een multi-disciplinair team van specialisten zoals een klinisch psycholoog, GZ-Psycholoog, orthopedagoog, biologisch psycholoog, neuropsycholoog en  rTMS specialisten. Klik hier om kennis te maken met ons team.

 

 

BRAINCLINICS NIEUWS

 

Meer zonlicht, minder ADHD: Mogelijkheden voor preventie?
21-10-2013
Een onderzoek dat in juni j.l. is gepresenteerd op het World Congress of ADHD in Milaan, en vandaag is uitgekomen in het tijdschrift Biological Psychiatry werpt nieuw licht op het toenemende voorkomen (prevalentie) van aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis, beter bekend als ADHD. Deze studie wees uit dat "zonnige" landen op aarde met een hoge intensiteit van zonlicht, zoals Spanje, Italië en Mexico een lagere prevalentie van ADHD hebben.


De rol van slaap bij ADHD: mogelijkheden voor preventie van ADHD
16-10-2013
Vandaag is het Nederlandstalige artikel 'De rol van slaap bij ADHD: mogelijkheden voor preventie van ADHD?' gepubliceerd in het Tijdschrift voor Psychiatrie.


 

 

 


Bezoekadres: 

Bijleveldsingel 34, Nijmegen, Nederland