Neurofeedback Behandeling bij ADHD in Den Haag en Nijmegen


Indien u of uw kind hinder ondervindt van klachten zoals aandachtsproblemen, impulsiviteit, hyperactiviteit, onrust of slaapproblemen dan kan u of uw kind dit in het  dagelijks leven behoorlijk in de weg staan. In veel gevallen wordt hiervoor medicatie voorgeschreven die soms jarenlang geslikt moeten worden. Deze ADHD medicijnen (zoals Ritalin, Strattera of Concerta) bestrijden wel de symptomen, maar pakken de bron van het probleem niet aan. Meer informatie over ADHD, symptomen, oorzaak en behandeling kunt u hier vinden.

 

Normaal gesproken werken de diverse delen in onze hersenen goed samen. Klachten - zoals ADHD/ADD - ontstaan omdat de hersenactiviteit niet in balans is. Neurofeedback pakt de klachten aan bij de bron en kan de afhankelijkheid van medicatie verminderen. Neurofeedback training stelt u in staat zelf controle uit te oefenen op de activiteit in uw hersenen. Het helpt om grip op uw leven te krijgen, met een blijvend resultaat. Neurofeedback - ook wel EEG Biofeedback genoemd - is daarmee een effectieve behandelmethode voor mensen met ADHD en ADD, maar ook bij de behandeling van slaapproblemen.

 

 

Hieronder vindt u een video waarin verder wordt uitgelegd hoe Brainclinics en neurofeedback toepast en hoe deze behandeling in zijn werk gaat:

 

 

Meer informatie over 'waarom neurofeedback bij ADHD', 'Neurofeedback in de praktijk' en 'Client ervaringen met neurofeedback' zie het menu aan de linkerkant. Daar vindt u tevens ervaringen van clienten met neurofeedback en veelgestelde vragen. Voor het belang van een QEEG voorafgaande aan de behandeling zie ook het recente persbericht: 'Verdubbeling effectiviteit van Neurofeedback bij ADHD'.

 

 

Voor een wetenschappelijke verhandeling over ADHD en hoe verschillende behandelingen daarop ingrijpen alsmede meer achtergrondinformatie over de noodzaak van een QEEG zie ook de ADHD sectie onder het onderzoeksinstituut.

 

 

 

Download hier de brochure over de behandeling van ADHD/ADD, epilepsie en slaapproblemen met Neurofeedback 

 

Psychologenpraktijk Brainclinics & neuroCare clinics


Nijmegen:

Bijleveldsingel 34

6524 AD Nijmegen                          
Tel: 024 - 7503 507 
Fax: 024 - 890 1447
E-mail: Psychologenpraktijk


Den Haag

Koninginnegracht 19

2514 AB Den Haag

Tel: 024 - 7503 507 
Fax: 024 - 890 1447
E-mail: Psychologenpraktijk

München (Duitsland)

Rindermarkt 7

80331, München (Duitsland)

Tel: +49-89 215 471 2990

E-mail: neuroCare Clinic Munich