Overzicht tarieven en vergoedingen 

Psychologenpraktijk Brainclinics

 

Onderstaande bedragen zijn de tarieven die gelden vanaf 1 januari 2014 tm 31 december 2014. Onderaan de pagina is een overzicht terug te vinden van de vergoedingen door verzekeraars voor de verschillende behandelingen zoals neurofeedback, rTMS en psychologische hulpverlening.

Vanaf 1 januari 2015 wijzigen de tarieven, informeer hiernaar.

 

Tarieven

 • Intakegesprek (in geval van alle behandelingen), duur: ong 1,5 uur
 • Slaapmeting gedurende aantal dagen
 • QEEG onderzoek (noodzakelijk igv van rTMS of igv neurofeedback behandeling jonger dan 9jr), duur: ong 2 uur *
 • QEEG en Neuropsychologisch onderzoek (noodzakelijk igv neurofeedback va. 9jr ),     duur: ong 3 uur *
 • Rapportbespreking (igv neurofeedback of op indicatie), duur: ong. 45min
€ 85,- 
€ 85,- 
€ 275,-

€ 400,-

€ 85,-

        * deze tarieven gelden alleen i.c.m. vervolgbehandeling bij Psychologenpraktijk Brainclinics.

 

 • 1elijns / Basis GGZ consult (cognitieve therapie, slaapadviestrajecten)
 • EMDR sessie

 

€ 85,-

€ 85,-

 

Neurofeedback

 • Neurofeedback behandeling per sessie
 • (Basis GGZ consult + neurofeedback behandeling)
 • Tele-neurofeedback vanuit huis per sessie (indien mogelijk)
 • Huur tele-neurofeedback apparatuur per maand

 

 

 € 95,-

  

€ 85,-

€ 60,-

 

rTMS

 • rTMS behandeling per sessie
 • (Basis GGZ consult + rTMS behandeling)

 

€ 95,- 


 

Te verwachten aantal sessies bij de verschillende behandelingen:

 

rTMS bij Depressie

gemiddeld 20 sessies

Neurofeedback bij o.a. ADHD & slaapproblemen  gemiddeld 30-40 sessies

 

 

Vergoedingen?

 

De gespreks-/cognitieve therapie (bv gedurende de rTMS- of neurofeedback-sessies), alsmede het intakegesprek worden uitgevoerd door NIP-psychologen die onder supervisie staan van een GZ-psycholoog en Klinisch Psycholoog BIG. Deze vallen onder een Basis GGZ consult en komen op basis van deze gegevens voor vergoeding in aanmerking door de zorgverzekeraar.  Vraag ernaar bij uw zorgverzekering, zodat u weet wat voor u geldt.

 

Neurofeedback, uitgevoerd door Brainclinics, wordt door een aantal verzekeraars in het aanvullende gezinspakket tot een leeftijd van 18 jaar tot een maximum bedrag van € 1.000 per jaar vergoed. Dit betreft de verzekeraars die onder Coöperatie VGZ UA (UVIT) vallen te weten: VGZ, Univé Zorg, IZA, IZZ, UMC en Cares . Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar of u hier ook voor in aanmerking komt.

 

De kosten voor rTMS, alsmede de kosten voor neurofeedback boven de 18 jaar worden (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. Deze kosten zijn voor eigen rekening, maar kunnen mogelijk aftrekpost vormen in uw belastingaangifte (aftrek zorgkosten). 

 

 

Om bij ons in behandeling te komen heeft u geen verwijzing nodig. Vanaf 2014 geldt echter wel dat iedereen die basis GGZ zorg wil ondergaan een verwijzing moet hebben van de huisarts om de zorg vergoed te kunnen krijgen van de zorgverzekeraar. Daarnaast geldt dat deze zorgverzekeraar pas uitkeert aan het einde van het behandeltraject. Houdt u er daarom rekening mee  dat u (een gedeelte van) de zorgkosten pas aan het einde kunt terugkrijgen en niet meteen bij iedere nota die u van ons ontvangt.

 

 

Niet-gecontracteerde zorg

 

Zorgverzekeraars maken onderscheid in gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg. Brainclinics heeft GEEN contracten met zorgverzekeraars. Over het algemeen betekent dat voor u dat er daardoor verschil zit in de hoogte van vergoeding. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen wat zij vergoeden van 'Basis GGZ -consulten' bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Dit is vaak een %. 

Wij adviseren u een restitutiepolis af te nemen bij uw zorgverzekeraar (ipv een naturapolis) zodat u zelf kunt beslissen naar welke zorgverlener u kunt gaan.Annuleren van een afspraak

 

Als u op het tijdstip van de afspraak verhinderd bent, kunt u minimaal 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. 

Daarbij geldt dat u:

 1. telefonisch mag afzeggen,
 2. de voicemail van de psychologenpraktijk mag inspreken
 3. een mailtje mag sturen aan info@brainclinics.com

Als de annulering niet tijdig door wordt gegeven, wordt er gereserveerde tijd in rekening gebracht.  Indien u helemaal niets laat horen en niet komt opdagen, wordt het volledige consult in rekening gebracht.